Tips og triks

Det finnes mange kjerringråd og tips om ting man kan gjøre for å øke sjansene for å bli gravid. Her er et lite utvalg:

Valg av glidemiddel

Tradisjonelle glidemiddel bør ikke brukes når man prøver å bli gravid. Selv om glidemiddelet ikke skal være sæddrepende i seg selv, er likevel kjemikaliene i det ikke spermievennlige, og dette kan gjøre det vanskeligere for spermiene å komme velberget fram til egget. Det blir ikke umulig, men det minsker sjansene litt – og det er jo ikke ønskelig. Babyolje bør heller ikke brukes. Dette av samme grunn som glidemiddel, i tillegg til at oljen kan bidra til å forstyrre miljøet i kvinnens underliv og forårsake infeksjoner. Spytt bør heller ikke brukes, da bakteriene i spyttet ikke er spermievennlige.

Hvis man trenger ekstra lubrikasjon så har man likevel noen alternativer. Man kan bruke en teskje temperert, rå eggehvite fra hønse-egg. Eggehviten er veldig likt kvinnens eget eggløsningsslim i konsistens og kvalitet, og spermiene trives godt i det. Et annet alternativ er rapsolje som også har vist seg å være et spermievennlig medium.

Sist, men ikke minst så er det utviklet spesielle glidemiddel for de som forsøker å bli gravide. Conceive Plus Fertility Lubricant kan kjøpes hos Apotekhjem.

Pute under baken / beina i været

Noen sier at det ikke har noe for seg å ligge med beina oppetter veggen eller med pute under baken, andre sier at det er akkurat dette som hjelper. Det er kanskje ikke akkurat utslagsgivende, men har man fysikk og mulighet til det så skader det jo uansett ikke å prøve. Man er i alle fall sikret at spermiene holder seg nærmest mulig livmoråpningen så lenge som mulig hvis man gjør det.

Orgasme

Noe forskning tilsier at det kan øke sjansen for graviditet hvis kvinnen får orgasme etter mannen. Teorien går ut på at sammentrekningene orgasmen gir, dypper livmorhalsen ned i dammen med sæd, og hjelper spermiene med å finne rett vei inn i livmoren og videre opp mot egglederne.

Hostesaft

Noen kvinner kan ha relativt tykt eggløsningsslim, og enkelte mener da at slimløsende hostesaft som Bisolvon hos Apotekhjem hjelper til med å fortynne eggløsningsslimet. De starter da gjerne en ukes tid før forventet eggløsning og fortsetter til eggløsningen er overstått. Noen mener i tillegg at det hjelper å holde seg unna meieriprodukter, som angivelig kan virke fortykkende på eggløsningsslimet.

Varme føtter

Dette er litt på den alternative siden, men et tips for å forbedre fruktbarheten er å holde seg varm på føttene og særlig i ankelområdet. Teorien er at hvis man fryser på føttene, så knytter muskulaturen seg på en ugunstig måte som i sin tur påvirker reproduksjonsorganene på en negativ måte. Å holde seg varm i dette området forebygger dette. Man kan også foreta en lett fotmassasje og konsentrere seg om fotsonepunktene for reproduksjonsorganene, dvs. hæler og ankler.