Glidemiddel

Tradisjonelle glidemiddel bør ikke brukes når man prøver å bli gravid. Selv om glidemiddelet ikke skal være sæddrepende i seg selv, er likevel kjemikaliene i det ikke spermievennlige, og dette kan gjøre det vanskeligere for spermiene å komme velberget fram til egget. Det blir ikke umulig, men det minsker sjansene litt – og det er jo ikke ønskelig.

Babyolje bør heller ikke brukes. Dette av samme grunn som glidemiddel, i tillegg til at oljen kan bidra til å forstyrre miljøet i kvinnens underliv og forårsake infeksjoner.

Spytt bør heller ikke brukes, da bakteriene i spyttet ikke er spermievennlige.

Hvis man trenger ekstra lubrikasjon så har man likevel noen alternativer. Man kan bruke en teskje temperert, rå eggehvite fra hønse-egg. Eggehviten er veldig likt kvinnens eget eggløsningsslim i konsistens og kvalitet, og spermiene trives godt i det. Et annet alternativ er rapsolje som også har vist seg å være et spermievennlig medium.

Sist, men ikke minst så er det utviklet spesielle glidemiddel for de som forsøker å bli gravide. Pre~Seed er mest kjent, men det er også utviklet andre alternativer.